077-4491150

פרק ג׳ מתוך שלושה.

שומן שבמזון זה דבר טוב, בריא וחיוני לתפקוד תקין של גוף האדם. שומן שבמזון גם תומך במצב הורמונלי המניע את חילוף החומרים בו אנו שורפים שומן תת עורי.

אם פספסתם את הפרקים א׳ וב׳ של הפוסט הזה, כרגיל אני ממליץ להתחיל משם:

שומן – אויב הציבור.

שומן – המגן של הגוף.


שאלה: אז כמה שומנים לאכול?

אם החלטתם ללכת על שריפת שומנים, עליכם לחתוך בפחמימות, לעשות צום לסירוגין ועוד כמה דברים.

לפחות 50% מהתפריט היומי שלי (כן-כן, חברים, חצי!) מורכבים משומנים. איך אני יודע בדיוק?
כן, אני יודע, זה ממש קרוב לפליאו. רק חמישית מהתפריט שלי הן פחמימות ו-30% – חלבונים. הגעתי ליחס הזה דרך ניסוי וטעייה. האם זה מתאים גם לכם? תנסו ותדעו!

50% שומן ממה?

המטרה היא לתת לגוף להשתמש בשומנים ממקור חיצוני (אוכל) יחד עם שומן תת עורי בתור מקור אנרגיה. ברור שאם אני נמצא למשל במאזן קלורי חיובי רציני ורוב הקלוריות שאני צורך יבואו משומנים, לגוף לא תהיה שום סיבה לשרוף שומן תת עורי, כי אני מכניס מספיק מבחוץ.

אז אני משתמש במאזן קלורי שלילי עדין בשביל להבין כמה זה ״מספיק״. לאחר שבוע-שבועיים ניתן לראות את המגמה ולערוך שינויים בתפריט.

מהו מקור השומנים שלי?

בוטנים, אגוזים ושקדים. גרעיני חמניות ודלעת. ביצים, חמאה, שמן זית וזיתים. שמן קוקוס, קוקוס חתוך, אבוקדו, גבינות שמנת (9%), גבינות קשות. טחינה מדי פעם, בקר ודגים.

שימו לב, זה חשוב!

להגדיל את כמות השומנים בתפריט זה מצויין, אבל אם יחד עם זה אתם ממשיכים את המסלול עם עגלה עמוסת פחמימות – Huston, we have a problem.

מומלץ גם להגיע לתפריט מהסוג הזה בהדרגה, כלומר להפחית פחמימה ולהגדיל שומן לאט-לאט ולא בבום.

אז מה, 4 ביצים ביום זה בסדר?

ביצים תמיד מזוהות עם כולסטרול, אבל בפרק א׳ של הפוסט הזה כבר הבנו שאין קשר בין צריכת שומן רווי לבין רמת הכולסטרול בדם.

הכבד יחד עם הרבה תאים בגוף מייצרים כולסטרול על בסיס יומי בכמות של 3000 מג’ בערך. בביצה אחד יש בממוצע 379 מג’ כולסטרול, עכשיו תעשו חשבון לבד. אני אוכל ביום  3 ל-4 ביצים ביום, זה מזון על מבחינתי.


אני רק ממליץ – אתה מחליט מה לעשות.

ההמלצה היא רק לאנשים בריאים באופן כללי, אחרת נדרש ייעוץ רופא מוסמך.